Die sociaal maatschappelijk ingestelde ondernemer💜

Dat is de doelgroep die ik vooral wil bedienen, de (kleine) ZZP’er in zorg/welzijn & onderwijs, de (wat grotere) bemiddelings- en adviesbureaus voor die ZZP’ers in zorg/welzijn & onderwijs, maar ook die grote instellingen, stichtingen en gemeenteafdelingen die zich inzetten voor zorg/welzijn & onderwijs

Focus

In navolging op mijn laatste blog over balans, schrijf ik vandaag over de focus.. die focus die ik kwijt was, omdat ik zoveel tegelijk wilde. Ik heb me dan ook wel een tijdje redelijk koest gehouden.. redelijk zeg ik, want ik heb dingen gelaten, maar na de eerste sessie in de Mastermind groep met onze businesscoach zijn die antennes weer uitgeschoven, inspiratie in overvloede! En.. ik wil gewoon vooruit! 

Het is me wél duidelijk geworden dat ik, om vooruit te komen, moet zorgen dat ik me focus. Ik zwabber nogal makkelijk alle kanten op, omdat ik zóveel dingen leuk en interessant vind. Er is zoveel te doen in het VA vak! Niet alleen binnen de administratieve en secretariële ondersteuning kun je veel kanten op, maar ook op technische en creatieve vlakken zijn er heel wat werkzaamheden die de ondernemers, de zzp’ers, maar ook grotere bedrijven uit (kunnen) besteden aan een virtual assistant.  De assistent die op afstand, vanuit haar of zijn eigen fijne gekozen plekje, op eigen tijd in te delen momenten, kan werken aan het bestaan en zelf groei van een ander bedrijf.. En dan heb je nog de doelgroepen, ik zou iedereen wel willen ontzorgen.. ik ben nou eenmaal een zorger 🤗

Kiezen dus!

Man jeetje, wat een keuzes! De doelgroep had ik al eerder bepaald, en daar blijf ik bij. Natuurlijk, als er een schilder op m’n pad komt, een timmerman of een café-eigenaresse die graag gebruik wil maken van mijn diensten, zal ik ze niet afwijzen om die reden – zolang ze maar dat 💜 hebben 😉

De keuze van werkzaamheden is lastiger, maar ik heb besloten me (voorlopig🙃) te houden aan datgene dat ik al aanbied (secretarieel en administratief) en mijn weg in weet. Ik heb ervoor gekozen om me voorlopig nog even bij mijn leest te houden, en dat stapsgewijs uit te diepen.

Ik heb er ook voor gekozen om dit voor mijn eigen bedrijf anders te doen. Ik wil eigenlijk alles van de hoed tot de rand weten en kundig uit kunnen voeren. 

De sociaal maatschappelijk ingestelde ondernemer 💜

Mijn HART gaat uit naar zorg & welzijn, ik hecht enorm veel belang aan het welzijn van anderen. Dat bevallingen fijn en goed verlopen, dat er goed voor de kindjes wordt gezorgd, dat adolescenten vertrouwen hebben in de toekomst en hun verantwoordelijkheden kennen, dat volwassenen met hun problemen terecht kunnen bij iemand die ze helpt ze op te lossen, dat er altijd plekken zijn waar diegenen aan kunnen kloppen als ze nergens anders meer terecht kunnen, dat er met respect wordt gezorgd voor die mensen die niet (meer) volledig voor zichzelf kunnen zorgen. 

Zelf zorgen?

Misschien hè.. als ik het allemaal over kon doen, zou ik het anders hebben gedaan. Dan had ik een andere opleiding gekozen toen ik adolescent was. Ik zeg misschien.. want ik weet diep in mijn hart denk ik wel dat daar een reden voor is. Daar zitten mijn kwaliteiten niet, ik zit nu op een plek waar ik kan doen waar ik goed in ben én ik kan ervoor kiezen waar ik die kwaliteiten inzet😊
En die kwaliteiten wil ik dus inzetten om die (kleine) ZZP’er in zorg/welzijn & onderwijs, de (wat grotere) bemiddelings- en adviesbureaus voor die ZZP’ers in zorg/welzijn & onderwijs, maar ook die grote instellingen, stichtingen en gemeenteafdelingen die zich richten op zorg/welzijn & onderwijs te ondersteunen.

 

De (kleine) ZZP’er in de zorg

Daar zet ik me al voor in en dat geeft me een fijn gevoel. Die meiden waar ik voor werk rennen dagelijks hun beentjes onder hun lijf vandaan! Zij helpen oudere, moeilijk te been zijnde mensen met douchen, ook als de temperatuur boven de 30° stijgt! Zorgen dat de medicatie op het juiste tijdstip wordt toegediend, ook om 06.00u ’s morgens! Nemen de tijd om naar hun verhaal te luisteren, ook als het al de 10ekeer is! Ze helpen mensen, kinderen die zichzelf niet kunnen helpen, ook al is het te schrijnend om aan te zien! 

Ik was er graag hoor voor mijn opa tijdens zijn laatste maanden, om zijn boodschapje te brengen, zijn flesje water te verversen met koel water, z’n eten op te warmen, te luisteren naar zijn verhalen, gewoon er te zijn zodat hij niet zo alleen was. Maar jemig, het zou je werk maar zijn. Ik voelde me  zó machteloos.

Maar zij, die meiden die ik ondersteun, zij kunnen dit en meer! Daar liggen hùn kwaliteiten, zij zijn goed in díe verzorging. Maar omdat ze dit doen als ZPP’er is dit niet hun enige werk. Zij hebben ook nog al die randzaken.. KiwaKeurmerk, Vecozo, Zorgverzekeraars die steeds de regels omtrent vergoedingen veranderen, Factureren, Administratie goed bijhouden, Zorgdossiers op orde, Klanten werven, Scholing, ga zo maar door.

Uitbesteden 

Gelukkig hebben deze meiden – sommige al een paar jaar geleden – mij de kans gegeven om zich door mij te laten ontzorgen😊.  Zie voor mijn start mijn blog hierover. Ik verzorg voor hen o.a. de declaraties via Vecozo, en dat ze uitbetaald krijgen waar ze recht op hebben, zorg voor een zorgdossier dat netjes in huisstijl is opgemaakt en voldoet aan de KiwaKeurmerk eisen, zorg dat hun administratie netjes is voor de boekhouder en scan zelfs de bonnetjes naar het boekhoudsysteem. Eigenlijk alles, wat ze niet zelf hoeven te doen, gooien ze gewoon over die virtuele schutting en laten het aan mij over.

Hoe fijn is dat! Voor die meiden, maar ook voor mij. Ik kan de helpenden helpen, de zorgers ontzorgen💜 Waarom zouden ze het ook allemaal zelf doen? Omdat ze hebben gekozen voor het ZZP’er-schap?? Nah, dan kunnen ze er ook gewoon voor kiezen om datgene waar ze een hekel aan hebben of gewoon niet goed in zijn – zoals die administratie – uit te besteden, zij zijn toch de baas?! Kunnen zij lekker even genieten van wat vrije tijd, of in ieder geval doen waar ze zich fijn bij voelen!
Wil je weten wat ik als VA voor jou kan betekenen? Lees mijn blog over wat een Virtual Assistant is en wat je er mee kunt  of kijk op mijn website voor de werkzaamheden die ik voor je kan doen. Heb je vragen? Stel ze me gerust! Stuur me een email, eventueel met je telefoonnummer en dan bel ik je zsm op.

 

Maar ook: De grotere bedrijven, instellingen stichtingen, gemeentes in zorg/welzijn & onderwijs

Ik werk ook (nog) in loondienst, jawel zelfs voor een heel groot bedrijf dat wereldwijd gevestigd is. Dat doe ik, op een uitzondering na, op locatie. Onze vestiging alleen al telt meer dan 800 werknemers. Ik werk hier al 20 jaar, zo ongeveer na het afronden van de HAVO ben ik daar begonnen bij de balie, chauffeurs ontvangen.. én in 8 jaar tijd opgeklommen tot accountteam manager, daarvoor had ik me middels avondopleidingen laten bijscholen. Maar toen wilde ik moeder worden, wat ik ook heel gelukkig werd 💜 Doordat ik heel bewust koos voor het moederschap, koos ik ook voor het loslaten van de leidinggevende functie en verving die voor een ondersteunende. Maar die ondersteunende functie wil ik niet bij dit bedrijf doorzetten, niet nog 30 jaar, het heeft niets te maken met zorg & welzijn. Hoe ik me hier voel heb ik beschreven in een andere blog waarom wil ik mijn eigen va bedrijf, ik zit daar vast, ik voel me daar vast, het is niet waar mijn 💜 ligt. En ik wil ook niet in loondienst, ik wil afwisseling, klanten voor mezelf, mijn bedrijf!

Toch wil ik zeker écht ook wel voor grotere bedrijven werken, maar dan wel die bedrijven, instellingen, stichtingen die zich inzetten voor de maatschappij; zorg, welzijn en onderwijs! Bedrijven die mij willen inhuren om implementaties te doen, ik vind dat puzzelen en zoeken naar de meest efficiënte manier van werken ontzettend leuk, voor zulke bedrijven administratieve werkzaamheden doen. Ja! Zeker wel, dus ook aan die kant zal ik het gaan zoeken. Al zou het makkelijker zijn als zij mij opzoeken 😉
Nee hoor, grapje.. maar als jij als lezer een suggestie voor me hebt, laat je het me dan weten? Stuur me gewoon even een mailtje, dan snuffel ik zelf wel verder!

Tot slot

O.. ik had graag een afbeelding toegevoegd.. een mooie opgemaakt en bewerkt in mijn huisstijl, ik kan het wel.. maar het kost me voor nu even te veel energie. Ik wilde gewoon heel graag even bloggen, me laten horen – of lezen – het was tè lang geleden.. toch? Ik hoop van jullie terug te horen!