Vrijheid! Dat is wat we vandaag vieren. We vieren dat we in Nederland in vrijheid leven. Dat Nederland is bevrijd van de Duitse bezetting en in Europa en de Japanse bezetting in Azië. Het is een dag van bezinning op het belang van vrijheid en om ons te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is.

 Maar ook om stil te staan bij wat vrijheid betekent in je dagelijks leven. Zoals bijvoorbeeld onze vrijheid zelfstandig te ondernemen op een manier die ons het beste ligt. Voor het grootste deel kunnen we zelf bepalen hoe wij onze werkzaamheden uitvoeren, dáár energie in steken waar we energie van krìjgen! Hoe fijn is dat?! 

Ikzelf heb mijn bedrijf per 1mei j.l. ingeschreven bij de KvK 😅 “Wat?” zei de beste man aan de andere kant van het bureau, “Virtueel Support?  Daar heb ik nog nooit van gehoord, kun je me dat uitleggen? Want ik weet niet welke actviteit ik daar aan kan hangen.” Na een korte uitleg keek hij nog steeds vreemd en klikte ‘Brede administratieve dienstverlening’ aan. “Oke, prima. Dit is nieuw voor me”. Het is ook vrij nieuw, maar het màg wel. Die VRIJHEID hebben we 💜 En, zo heb ik laatst gelezen hebben het UWV en de Nationale Beroepengids dit vak (Virtueel Assistant) zelfs uitgeroepen tot beroep van de toekomst! 

Toch zijn ons ondernemers door de overheid hier en daar wel wat spelregels opgelegd; zo moet de administratie kloppend zijn, facturen moeten de juiste informatie bevatten, in- en uitgaven dienen op een bepaalde manier te worden geregistreerd, je uren moeten worden geregistreerd, kilometerregistratie dient sluitend te zijn, er moet worden voldaan aan de AVG-wet.. Belasting moet worden betaald.. Er komt wel iets meer bij kijken dan alleen doen waar je blij van wordt.

 En dan voor jezelf: Overzicht.. doet je bedrijf het goed? Hoe sta je er voor? En zo wil je misschien nog wel meer zaken op orde hebben om je bedrijf zich van de beste kant te laten zien. Een mooie website, leuk logo, jouw documenten in je eigen stijl. Het kan ook zijn dat jij als ondernemer werkt met verschillende systemen en/of rapportages. Er is input, je wilt een bepaalde output.

 Al die ‘randzaken’ kunnen erg tijdrovend zijn en stiekem veel van je kostbare energie vergen. Ben jij ook zo’n persoon die alles zelf wilt doen? Jij wilde immers zelf ondernemer zijn, en.. je kunt het toch? Maar, is het ook wat je wìlt doen? Hele dagen aan het werk en bijna geen vrije tijd meer voor jezelf. En als je eindelijk klaar bent met je werk, spoken al die dingen die je nog moet doen nòg door je hoofd!

 Hé, jij bent die ondernemer hè, die zelf heeft gekozen uit VRIJHEID om dàt te doen waar je blij van wordt. Diezelfde VRIJHEID kun je ook aanspreken om gewoon iemand in te huren om datgene voor jouw bedrijf te doen waar jij geen tijd (meer) voor hebt, niet leuk vindt, geen energie van krijgt. Besteed die taken uit aan een Virtual Assistant (VA), een administratieve ondersteuner die locatie-onafhankelijk werkt – voor jou! En vaak al in te huren is vanaf 1 uur per maand

 Ja, je hebt waarschijnlijk een goede boekhouder voor je bedrijfsadministratie, en misschien besteed je daar al veel aan uit. Maar is die niet een beetje duur om in te zetten voor de ‘simpele’ dingen? Tegenwoordig zijn er online boekhoudpakketten die erg eenvoudig in gebruik zijn. Zo eenvoudig dat je waarschijnlijk zelfs al veel zelf zou kunnen doen, maar je geen zin in hebt om je in te verdiepen? Mijn klanten hebben zich verdiept en kunnen het, maar ze vinden het te veel ‘gedoe’ en laten dit gedeelte graag aan mij over. Denk jij nu “O, ja pffft, ik vind er ook niets aan!” of ben je zover niet eens gekomen? Leg dit dan neer bij een VA, die is een stuk goedkoper en kwalitatief minstens zo goed! Want ook die VA heeft een eigen onderneming en weet wat het betekent om zelf onderneemster te zijn, hoe belangrijk het is om de “puntjes op de i” te zetten.

 Ik geloof dat je het het meeste uit jezelf kan halen als dat wat je doet, je doet met passie, vol energie! Wat is de reden dat jij ondernemer bent geworden? Om plezier in je werk te hebben toch zeker? Jij bent ondernemer, je hebt het zelf voor het kiezen! Je hebt de VRIJHEID om gewoon iemand in te huren en de vervelende taken uit te besteden en te profiteren van de inzichten die een VA je geeft.

 Ik bied je vitueel support als oplossing, inzetbaar op de zaken die jij graag uit handen wil geven. Ik denk met je mee en ben flexibel. Ik ben sociaal maatschappelijk ingesteld, heb een hart voor zorg- en welzijn, dus ook jouw welzijn! Ik ben vooruitstrevend, ambitieus en doel/ en klantgericht. Je kunt mij al inhuren voor een paar uur per week of maand of zelfs voor een eenmalig project. 

Dankzij de rust die jij hierdoor ervaart, is er (weer) ruimte voor jouw passie-volle ik en kan jij doorpakken op dat waar jij energie van krijgt!

 Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Kan jij wel hulp gebruiken? Laat mij bijdragen aan jouw succes in jouw ondernemerschap!

 Succesvol ondernemerschap bestaat uit zoveel meer dan alleen goed verdienen: vrijheid, blijheid, en vooral een goede balans in werk en privé!

Heb je zaken die je uit wil besteden? Je kunt vrijblijvend contact met me opnemen middels het contactformulier of per email (bovenaan de pagina) en dan bekijken we samen wat ik voor je kan betekenen. Check mijn Facebookpagina voor de aanbieding die ik heb gemaakt voor nieuwe klanten!