Zóó´.. we zijn weer een week verder, en ìn die week ook weer zóveel informatie en vooral ook indrukken opgedaan en inspiratie rijker!

Eigenlijk is er de afgelopen week zoveel op me afgekomen dat ik er een beetje stil van ben.. Naast de training “YOU+NOW!” heb ik ook de training “Be different, Be you” gevolgd van BlueberryDynamic, ook een online training van 3 dagen. Beiden met daarnaast een Facebook-groep voor de deelnemers om mee te sparren. Best intensief en soms ook confronterend moet ik zeggen. Beiden gaan in op hoe jij je onderscheid op de markt als ondernemer en dwingen je goed naar jezelf te kijken. Dat is natuurlijk ook wel nodig, want met alleen zeggen dat je andere ondernemers graag administratief wilt ondersteunen in brede zin kom ik er niet. Waarom wil ik dat, wat vind ik daar leuk aan, en wie kan ik dan goed helpen? Wie moet zich aangesproken voelen?

Tijdens deze trainingen heb ik best wel wat inzichten gekregen en krijg ik ook steeds helderder voor mezelf wat en hoe ik het wil en hoe ik mezelf dus op de markt wil gaan zetten.

Maar het is nog een hele puzzel.. een puzzel die ik leuk vind om te maken! Ik hou van puzzels, de puzzel op de foto hiernaast, 1500! stukjes. Het was één grote chaos in die doos toen ik hem openmaakte, eerst haal ik er dan de randjes uit, dan sorteren op kleur en stukje voor stukje leg ik alles op z’n plaats. En zo werk ik ook, eerst splitsen, dan verbanden zoeken en vandaar uit het overzicht creëren. Afgelopen weken ben ik gestart voor een nieuwe klant, zij is net als mijn zus ZZP-er in de zorg, Ze heeft me gevraagd haar te helpen met haar declaraties. Zij maakt haar zvw-declaraties aan in een administratieve software welke digitaal communiceert met de zorgverzekeraars, maar door allerlei regeltjes worden declaraties steeds vaker (gedeeltelijk) afgekeurd. Zìj zorgt liever voor mensen dan voor deze administratieve rompslomp, en ìk vind het juist leuk om hier mee bezig te zijn. Onderzoeken wat wel goed gaat en wat niet, in dit geval oorzaken van afkeur te achterhalen en ervoor te zorgen dat haar declaraties alsnog vergoed worden. Omdat ik nu toch voor haar bezig was, ben ik verder gaan kijken. Niet alleen de afgekeurde declaraties, maar een overzicht maken van alle declaraties en cliënten, zo kwam ik er achter dat ze in 2018 voor één van haar cliënten nog helemaal niet gedeclareerd had😮. Snel aangemaakt en verstuurd dus, en die €3500 staat nu op haar rekening! Heb ik mezelf snel terugverdiend 😉.

Over het algemeen is het allemaal zo moeilijk niet, maar als je niet thuis bent in de digitale wereld kan het je al snel frustraties geven. En veel ZZP-ers zullen denken, “ach, dat kan ik zelf best doen” en dat is waarschijnlijk ook zo! Maar als jouw passie heel ergens anders ligt, en je steekt daar veel tijd in, dan kan ik me voorstellen dat je opziet tegen het moment dat je in de papieren en de computer moet. En ZZP staat wel voor Zelfstandige Zonder Personeel, maar dat betekent niet dat je alles alleen moet doen! Je mag best iemand inhuren, die de dingen voor je doet waar jij tegenop ziet. Je werkt toch voor jezelf omdat je zelf wilt kiezen hoe jij je tijd indeelt, jouw vrijheid om te doen wat je wilt met je verdiensten 😇

Ik heb mezelf beloofd dat ik het komende weekend RUST heb, maar echt stilzitten kan ik niet, ben een bezig bijtje, dus ik ga lekker naar het bos met m’n hondje, voetbalwedstrijd van mijn zoontje kijken, spelen met m’n nichtje die komt gezellig logeren en die puzzel maak ik af 🙃

Fijn weekend!